Top 5 meestgewilde zaken voor dieven

Dieven zijn vooral op zoek naar zaken die zij eenvoudig kunnen stelen en doorverkopen! In het bijzonder zaken die niet herleidbaar zijn naar de plek waar ze vandaan kwamen. Let goed op en geef de volgende waardevolle zaken extra aandacht!

Top 5 item image

Tablets en laptops

Door hun populariteit zijn laptops en tablets een gewild item voor het dievengilde. Ze zijn relatief makkelijk te ontvreemden en weer door te verkopen. Ook zijn hier voor dieven hoge bedragen bij te krijgen. Er bestaan verschillende manieren om je eigendommen te beschermen. Denk hierbij aan alarmen, laptopsloten en visuele afschrikmiddelen, zoals stickers en labels. Het is belangrijk dat je in ieder geval serienummers registreert bij Immobilise. Het is hiernaast aan te bevelen om een moeilijk wachtwoord te selecteren en een bescherming van je harde schijf (bijv. FDE - full disk encryption) in te regelen.


Top 5 item image

Smartphones

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone in zijn of haar broekzak. Een kostbaar bezit! Niet gek dus dat dieven smartphones heel hoog op hun lijst van te stelen spullen hebben staan en dat veel mensen slachtoffer worden van smartphonediefstal. Zorg ervoor dat je het IMEI-nummer toevoegt wanneer je je telefoon bij Immobilise registreert. Het IMEI-nummer kan eenvoudig gevonden worden, door *#06# in te toetsen op de telefoon.

Dit is een uniek nummer gekoppeld aan de telefoon en het eerste wat de politie controleert als zij een telefoon terugvinden.


Top 5 item image

Contant geld en Juwelen

Laat nooit contanten of juwelen rondslingeren in en om het huis. Bewaar ze op een veilige plek, waar ze uit het zicht van dieven zijn. Bijvoorbeeld een kluis. Voor dieven wordt het risico vele malen groter als de gestolen waar herleid kan worden naar de plaats delict. Maak foto's van waardevolle zaken, of graveer ze en registreer deze zaken op Immobilise, Waardoor het eenvoudiger is voor de politie om spullen terug te krijgen bij hun rechtmatige eigenaar.


Top 5 item image

Fietsen

In Nederland wordt ongeveer elke minuut een fiets gestolen en misschien neemt dat nog wel toe door de toenemende populariteit van duurdere modellen, die op hun beurt weer vrij gemakkelijk verkocht kunnen worden via online veilingen.

Investeer in een kwalitatieve goed slot en zorg dat je je fietsframenummer registreert samen met eventuele foto's in Immobilise.


Top 5 item image

Home Entertainment Systems

Veel nieuwe Thuis Bioscoop Systemen- type HD en 3D televisies worden gestolen omdat ze van waarde zijn, weinig wegen en veelvoorkomend zijn in menig huishouden in Nederland.

Registreer het serienummer van je TV/DVD en audiosysteem in Immobilise samen met je postcode welke gemakkelijk aan de achterkant van het systeem opgeschreven kan worden met een UV pen.

Visuele afschrikmethodes zoals stickers of labels kunnen diefstal ontmoedigen door dieven te laten weten dat je bezittingen traceerbaar zijn.


« Keer terug naar de homepagina