Fiets Registreren

Hoe registreer je een fiets bij Immobilise

1

Het registreren van een fiets neemt maar een paar minuten in beslag. Wat je nodig hebt is het volgende: Het merk en model van de fiets, een framenummer of een ander identificatienummer en een paar foto's. Zoek eerst het framenummer op. Je kunt het framenummer vaak vinden op de plek aangegeven met de rode stippen.

Step help image

2

Om een fiets te registreren ga je naar de startpagina en maak je een account aan*. Volg hierbij eenvoudigweg de stappen op het scherm (een e-mailadres is hierbij vereist).

* Als je al een account hebt, log dan in en voeg een item toe aan je lijst (ga naar stap 3, tweede alinea).

Step help image

3

Eenmaal ingelogd in het Immobilise account, kun je het eerste item toe gaan voegen. Klik op "Voeg mijn eerste item toe".

Step help image Als je al een Immobilise account hebt en ingelogd bent, klik dan op de groene knop "Registreer Nieuw Item" om een nieuwe registratie te starten. (Zie boven, links)

Step help image

4

Op de detailpagina kunt u specifieke gegevens van de fiets opgeven. Geef "Type", "Merk", "Model", "Omschrijving", "Kenmerken", "Datum Aanschaf", en "Prijs" op. Klik hierna op volgende om door te gaan met de registratie.

Step help image

5

In het serienummerveld kunnen framenummers, alfanumerieke codes of andere ID (identificatie) nummers opgegeven worden die op de fiets zijn gegraveerd of geplakt.

Hier kun je ook de ImmobiTag toevoegen. Geef dan de unieke ID (identificatie) code op en klik op "Opslaan".

Let op: Het toevoegen van meerdere nummers of codes vergroot de kans op identificatie van de fiets door de politie of andere partijen in het geval van verlies of diefstal.

Klik op "Opslaan" als alle codes en nummers zijn ingevoerd. Ga door naar de volgende stap.

Step help image

6

Als je beschikt over foto's, een aanschafbewijs of andere relevante informatie zoals bijvoorbeeld verzekeringsbewijzen, klik dan op de knop "Voeg nu toe!". Deze knop staat onderaan de nieuwe registratie. Je kunt ook op "Wijzig" klikken, naast de afbeeldingensectie.

Step help image In het veld dat nu verschijnt, kun je door op "Selecteer" te klikken een bestand kiezen. Klik hierna op "Upload afbeelding" om deze toe te voegen aan de registratie.

Alleen JPEG bestanden met een maximale grootte van 12 MB worden geaccepteerd.

Step help image

7

Als je terugkeert naar de startpagina van jouw account, kun je het nieuw toegevoegde item terugvinden.

Wil je een wijziging van het item doorvoeren? Klik dan op de "drop down" knop rechts voor de volgende acties: "Wijzig/Bekijk", "Meld verloren", "Meld gestolen", "Bekijk certificaat" of "Verwijder".

Step help image

« Keer terug naar de startpagina