PC of Laptop registreren

Informatie over hoe je een PC of Laptop op Immobilise kunt registreren.

1

Het registreren van een PC of Laptop neemt maar een paar minuten in beslag. Wat je nodig hebt is het volgende: Het merk en model van de computer en het serienummer. Je kunt ook optioneel nog wat foto's toevoegen.

Wanneer je een laptop gaat registreren, kun je vaak het serienummer aan de onderkant van het apparaat terugvinden. Keer hem voorzichtig om en zoek naar het serienummer. Je vindt deze vaak terug op een label of sticker. (zie afbeelding rechts). Ga je een PC registreren, dan kun je vaak het serienummer aan de achterkant, waar de kabels en aansluitingen zich bevinden, terugvinden.

Weet je niet goed waar je het serienummer kunt vinden, raadpleeg dan de fabrikant voor meer informatie.

Step help image

2

Om een computer te registreren ga je naar de startpagina en maak je een account aan*. Volg hierbij eenvoudigweg de stappen op het scherm (een e-mailadres is hierbij vereist).

* Als je al een account hebt, log dan in en voeg een item toe aan je lijst (ga naar stap 3, tweede alinea).

Step help image

3

Eenmaal ingelogd in het Immobilise account, kun je het eerste item toe gaan voegen. Klik op "Voeg mijn eerste item toe".

Step help image Als je al een Immobilise account hebt en ingelogd bent, klik dan op de groene knop "Registreer nieuw item" om een nieuwe registratie te starten. (Zie boven, links)

Step help image

4

Op de detailpagina kunt u specifieke gegevens van de PC of laptop opgeven. Geef "Type", "Merk", "Model", "Omschrijving", "Kenmerken", "Datum Aanschaf", "Prijs". Klik hierna op volgende om door te gaan met de registratie.

Step help image

5

In het serienummerveld kan het serienummer van de PC of laptop worden ingevuld, samen met eventuele andere ID (identificatie) nummers die op de computer staan.

Bijvoorbeeld als je met een UV pen een postcode op de computer hebt geschreven, of als er andere identificatienummers of stickers op de PC of Laptop staan.

Let op: Het toevoegen van meerdere nummers of codes vergroot de kans op identificatie van de fiets door de politie of andere partijen in het geval van verlies of diefstal.

Klik op "Opslaan" als alle codes en nummers zijn ingevoerd. Ga door naar de volgende stap.

Step help image

6

Als je beschikt over foto's, een aanschafbewijs of andere relevante informatie zoals bijvoorbeeld verzekeringsbewijzen, klik dan op de knop "Voeg nu toe!". Deze knop staat onderaan de nieuwe registratie. Je kunt ook op "Wijzig" klikken, naast de afbeeldingensectie.

Step help image In het veld dat nu verschijnt, kun je door op "Selecteer" te klikken een bestand kiezen. Klik hierna op "Upload afbeelding" om deze toe te voegen aan de registratie.

Alleen JPEG bestanden met een maximale grootte van 12 MB worden geaccepteerd.

Step help image

7

Als je terugkeert naar de startpagina van jouw account, kun je het nieuw toegevoegde item terugvinden.

Wil je een wijziging van het item doorvoeren? Klik dan op de "drop down" knop rechts voor de volgende acties: "Wijzig/Bekijk", "Meld verloren", "Meld gestolen", "Bekijk certificaat" of "Verwijder".

Step help image

« Keer terug naar de startpagina

ImmobiTag Electronische Fiets Identificatie

ImmobiTag

Bescherm uw fiets met een eenvoudig te installeren ImmobiTag, ontworpen om uw fiets een unieke identificatiecode te geven, die zo goed als onmogelijk te verwijderen is.

ImmobiTag Electronische Fiets Identificatie (Split Frame)

ImmobTag

De ImmobiTags voor split frame fietsen zijn eenvoudig te installeren en kunnen bij praktisch elk type fiets worden gebruikt. Hierdoor kan de fiets eenvoudig worden herleid naar de rechtmatige eigenaar.