Over Immobilise

Immobilise is 's werelds grootste GRATIS database en vormt samen met haar partnersites NMPR en Telefooncheck een zeer effectief instrument om misdaad terug te dringen en waardevolle spullen te retourneren naar hun rechtmatige eigenaar.

Immobilise kan door iedereen worden gebruikt. Of het nu consumenten of bedrijven zijn, iedereen kan waardevolle bezittingen registreren op Immobilise. Belangrijk: deze zaken worden ook weergegeven op de NMPR website, gebruikt door officiële instanties en bij Telefooncheck. Dit om heling te voorkomen en om de kans op teruggave bij verlies of diefstal te vergroten.

Deze online check service wordt bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk duizenden keren per dag gecontroleerd door de politie om zo rechtmatige eigenaren te traceren.

Dit heeft tot gevolg dat honderden zaken elke week, keer op keer, resulteren in het terugvinden van uw meest waardevolle eigendommen en het oplossen van misdaden.

Voor onze Britse database geldt hiernaast ook nog dat wij de enige officiële partner zijn waar met de politie wordt samengewerkt.

Het Immobilise systeem is in 2003 in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld en gebouwd. Vanaf het begin is Immobilise ondersteund door de politie en andere officiële instanties. Met de support van al deze organisaties is Immobilise uitgegroeid tot een database waarin meer dan 28 miljoen items aan ons zijn toevertrouwd. Nu is Nederland aan de beurt. Graag willen wij ook de Nederlandse markt bieden, wat we de Britten al bieden.

Ondanks dat Immobilise al meer dan 12 jaar bestaat, houdt het feit dat de service gratis is in dat er zo goed als geen budget beschikbaar is voor marketingdoeleinden.

Het feit dat officiële instanties en andere partijen, zoals winkeliers, onze diensten promoten en ondersteunen, draagt er in belangrijke mate aan bij dat Immobilise de grootste dienstverlener op dit gebied is over de hele wereld.

Het Immobilise platform en bijbehorende diensten vormen krachtig gereedschap voor de Britse politie om de strijd met misdaad aan te gaan. Immobilise en andere bronnen zorgen voor input voor de NMPR (National Mobile Property Register).. De NMPR stelt politiemedewerkers in staat om serienummers of andere identificatienummers op te zoeken en te koppelen aan items die zijn geregistreerd in Immobilise en hierop actie te ondernemen!

De kracht en efficiëntie van het gecombineerde Immobilise en NMPR systeem kan het best onderbouwd worden door een voorbeeld:

Tijdens een politiepatrouille zien agenten een persoon opvallend gedrag vertonen bij een parkeergarage waar vaker misstanden zijn. Wanneer de verdachte persoon wordt staande gehouden, vinden de agenten verschillende mobiele telefoons en navigatiesystemen. Via de walkie-talkie controleren ze serienummers en IMEI-nummers op de NMPR database.

Wat blijkt: twee van de telefoons staan als gestolen geregistreerd, dit is slechts een paar uur hiervoor gedaan op Immobilise. De persoon wordt gearresteerd en afgevoerd naar het politiebureau voor ondervraging. Het bezit van gestolen goederen geeft de politie genoeg aanleiding om een huiszoeking te doen. Tijdens deze huiszoeking worden nog meer zaken gevonden die in de database als gestolen staan opgegeven.

Deze zoekactie levert de politie uiteindelijk nog veel meer bewijs op, waarbij sommige informatie zelfs gekoppeld kan worden aan een zwaardere misdaad, waardoor het checken van een mobiele telefoon kan resulteren in het potentiëel oplossen van een zaak.

Het bovenstaande voorbeeld is fictief, maar toont wel de wijze waarop het registreren van waardevolle eigendommen snel kan leiden tot resultaat voor de politie. Hiermee wordt het stelen van zaken minder aantrekkelijk.

Voor meer informatie over de NMPR, ga naar www.nmpr.nl

Telefooncheck (http://www.telefooncheck.nl/) is, met meer dan 150 miljard registraties en mutaties, 's wereld grootste database van eigendommen. Telefooncheck verstrekt hiermee informatie aan kopers van gebruikte of tweedehands goederen. De informatie die Telefooncheck doorzoekt wordt om de paar minuten geupdate door officiële instanties, politie, verzekeraars, producenten, winkeliers, brancheorganisaties en de consument in meer dan 40 landen.

In het Verenigd Koninkrijk en nu ook in Nederland zorgt dit systeem ervoor dat partijen die bijvoorbeeld tweedehands telefoons inkopen met gepaste zorgvuldigheid kunnen handelen. Denk bijvoorbeeld aan een consument die via Marktplaats een andere telefoon wil aanschaffen. De check op Telefooncheck geeft een betrouwbare inschatting aan de koper over de status van het product dat hij wil aanschaffen.

Ook grote partijen als Telecom Providers controleren aan de hand van deze database de status. Het geeft de inschatting of het in te kopen product te vertrouwen is. Hiernaast biedt het verkopers de kans om door middel van Telefooncheck aan te tonen dat het product in orde is, wat betreft eigendomschap.

Om meer te weten te komen over Telefooncheck, of om een check uit te voeren, ga naar www.telefooncheck.nl

Immobilise is gratis voor gebruikers. Het achterliggende systeem is gebouwd en ontwikkeld door ReciperoXS, een onderneming van Recipero, uit het Verenigd Koninkrijk en Porting Access B.V. uit Nederland. Recipero bouwt en onderhoudt meerdere systemen in het VK, waaronder de NMPR.

Immobilise is in het VK geaccrediteerd als een zogenaamde ACPO Secured by Design dienst en is samen met de andere diensten beveiligd tot zeer hoge standaarden, zoals ISO9001 met betrekking tot Quality Management Systems en ISO27001 met betrekking tot Information Security Management Systems.

Immobilise ontvangt geen directe financiering, maar ontleent zijn bestaansrecht uit de verkoop van markeringsproducten en andere veiligheidsproducten, beschikbaar via de site of andere kanalen. Om elke vorm van onzekerheid weg te nemen: Immobilise verkoopt uw persoonlijke data nooit aan derde partijen voor marketingdoeleinden. Lees onze privacy voorwaarden voor meer informatie. Elke vraag met betrekking tot onze diensten, kunt u richten aan support@reciperoxs.nl.

Immobilise is echt een hele krachtige dienst die meerwaarde kan bieden voor iedereen. Geloof niet alleen ons, maar bekijk ook wat anderen van ons en onze dienst vinden!

Google Search: Kijk zelf naar de resultaten als je google'd op "Immobilise property register".
VK Metropolitan Politie: Het grootste politiekorps van het Verenigd Koninkrijk geeft de leiding aan de National Mobile Phone Crime Unit.

 

Volg ons om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rond Immobilise en onze partners, inclusief events, speciale politie evenementen en ander belangrijk nieuws:

Facebook logo Volg Immobilise op Facebook: www.facebook.com/Immobilise.Nederland

Twitter logo Volg Immobilise op Twitter: twitter.com/Immobilise_NL